REkrabička a REkelímek
Zpět na články

REkrabička má své místo i v jídelnách. Přináší jim hned několik benefitů

Novinky
Ondřej Širočka

Zrychlení a zvýšení efektivity provozu

Na základě zpětné vazby od partnerských jídelen a provozoven REkrabička přispívá k rychlejšímu a pohodlnějšímu výdeji jídla s sebou, a to nejen v obědových špičkách. Sami určitě víte, že přijímání různých nádob zvenčí, jejich nošení do kuchyně, rozkládání nádob a nakládání jídla je časově náročné. Při použití REkrabičky v interním provozu tenhle problém odpadá a provozy tak mohou obsloužit více zákazníků a samozřejmě snadněji. 

“V naší jídelně jsme před REkrabičkou měli jídlonosiče různých velikostí i druhů. Mnohé z nich nebyly určené pro mytí v myčce a hrozilo jejich poškození. Musely se přemývat i na vícekrát, což zabralo spoustu času. Jejich následné ukládání bylo navíc nepraktické, špatně se s nimi manipulovalo, a to v provozu způsobovalo další zdržení. Potom jsem v televizi uviděla REkrabičku a rozhodla se, že ji u nás vyzkoušíme. 

Musím říct, že jsme s ní opravdu spokojení. Krabičky jsou z kvalitního, odolného materiálu, který bez problému zvládne mytí v naší myčce na 80 stupňů, hezky se s nimi pracuje a dobře se skladují, takže nezaberou moc místa. A navíc šetříme i obecní kasu, protože v době, kdy jsme používali jednorázové obaly, končily v popelnicích. Takže REkrabička nám pomáhá šetřit jak peníze, tak čas. A jak REkrabičku přijali naši zákazníci? Většinou se jedná o starší lidi, takže je potřeba jim krabičky nejdřív ukázat, seznámit je s nimi, nechat si je vyzkoušet, aby tomu začali věřit,” říká Marta Ducháčková, vedoucí školní jídelny MŠ  a ZŠ Študlov.

Snadné a bezproblémové umývání

Důležitým aspektem je v profesionálním provozu samozřejmě hygiena a pečlivé umytí obalů, do kterých je jídlo vydáváno. Díky svému odolnému materiálu a praktickému tvaru jsou REkrabičky jako stvořené pro bezproblémové a snadné umytí i hygienické ošetření v profesionálních myčkách. Každá krabička je jednoduše bez zbytečných záhybů, zákoutí a uzávěrů.

Úspora financí

Používání REkrabičky je oproti jednorázovým obalům finančně výhodnější. Za jedno použití REkrabičky zaplatíte 2 až 2,4 koruny, zatímco cena jednorázových obalů se pohybuje kolem 4 až 9 korun za kus. A to nemluvíme o nákladech spojených s administrativou, skladováním jednorázových obalů a poplatky spojené s produkcí odpadu.

Zdroj: Univerzita Karlova

Atraktivnější a praktičtější obal

REkrabičky disponují stylovým a atraktivním designem. Jídlo se do nich skvěle servíruje, a v krabičkách vydrží také déle teplé a čerstvé. Odolnost a praktičnost pak byly při vývoji REkrabiček prioritou. Proto se krabičky navrhovaly přesně na míru gastro provozu. Zároveň byl použit extrémně odolný materiál, který neabsorbuje pachy ani tekutiny.

Ekologie a udržitelnost

Jídelny i firemní provozy mohou používáním REkrabiček svým strávníkům ukázat velice důležitý směr - k udržitelnosti a ohleduplnosti k našemu životnímu prostředí. A vzhledem k vysokému množství vydaných jídel v těchto provozech mohou s pomocí naší služby předejít vzniku velkého množství zbytečného odpadu.

Canva gallery

Přechod na REkrabičky s podporou celého týmu

Změny mnohdy nebývají snadné, ale přechod na náš systém vratných a znovu použitelných obalů na jídlo k nim rozhodně nepatří. Náš obchodní tým pomůže všem našim novým partnerům nastavit službu přímo na míru provozu tak, aby přechod proběhl hladce a bez zádrhelů. Kromě toho je k dispozici také naše marketingová podpora, stejně jako rady a tipy přímo z praxe.  

U koho se REkrabička už osvědčila?