
Svět se pořád zrychluje a s tím i způsob, jakým jíme. Každodenní shon nás spíš nutí najíst se mezi schůzkami u počítače nebo s mobilem v ruce. Fastfoodová kultura a jídlo s sebou se prostě staly standardem. To ale neznamená, že si to nemůžeme udělat hezké.
Právě v takových chvílích přichází na scénu REkrabička – vratný a znovupoužitelný obal, který nejenže šetří životní prostředí, ale díky své kvalitě a promakanému provedení může být součástí zážitku, který vám zachutná.
Dejte na první dojem
První dojem často rozhoduje, a to nejen u lidí, ale i u jídla. Naše očekávání a celkový prožitek se začíná formovat, už když nám číšník talíř pokládá na stůl nebo když otevíráme krabičku. Pokud nám navíc první sousto zachutná, celá záležitost nabude úplně nový rozměr. První dojem a chuť ale nestačí. Věděli jste, že do zážitku z jídla se zapojují i další naše smysly?
- Zrak: Estetika pokrmu hraje klíčovou roli v našem vnímání chuti, protože už při pohledu na jídlo začínáme cítit, jaké bude. Barevné kombinace, čistota, i to, jak je jídlo uspořádáné, okamžitě zvyšuje jeho kvalitu.
- Čich: Vůně je silně propojena s chutí. Stimuluje chuťové pohárky, naše tělo začne na jídlo reagovat mnohem intenzivněji, což zvyšuje celý prožitek.
- Hmat: Šťavnatost čerstvého ovoce nebo jemná textura krémového dezertu – každý detail, který hmatem zachytíme, přidává na bohatosti chuti.