REkrabička a REkelímek
Zpět na články

REkrabička je na WOLTU!

Novinky
Bára Kocmánková

Rozvoz jídla byl až doposud ve velké míře pouze možný v jednorázových obalech, které po konzumaci jídla skončily v koši. Našly se i projekty, které za symbolický poplatek nabízely zákazníkům krabičky, které od nich vzaly zase zpět. Nevracely se ovšem zpátky do systému, ale putovaly k odpadové firmě, která je alespoň prodala jako surovinu pro průmysl.

Množství vyprodukovaného odpadu z rozvozu jídla začalo být ještě větším tématem s nástupem koronavirových opatření. Lidé museli více zůstávat doma a častěji si objednávali jídlo domů, což potvrzovaly i statistiky jednotlivých společností. Proto je nasnadě, aby se znovupožitelné vratné obaly na staly běžnou součástí i tohoto odvětví. 

Věříme, že právě REkrabička splňuje všechny požadavky, které jsou pro to nezbytné: 

  • Splňuje hygienické nároky
  • Dobře těsní
  • Je odolná
  • Díky dvoukomorovému řešení je možné ji použít i pro jídla s omáčkou a přílohou
  • Jídlo v ní vydrží déle teplé než v jednorázových obalech

Jak to celé začalo

S Woltem jsme jednali už nějakou dobu. Na přelomu prosince a ledna se pak spustil pilotní testovací provoz, do kterého bylo zapojeno 15 podniků z Prahy, Brna a Českých Budějovic. Aktuálně se síť těchto podniků rozšiřuje a věříme, že brzy nabídne pokrytí po celé České republice. 

“S Woltem jsme se o spolupráci bavili už snad někdy v roce 2019. Tenkrát byla REkrabička v začátcích a Wolt působil na českém trhu také poměrně nově. Spolupráce v té době nebyla z různých důvodů možná, ale jak se říká – některé věci je nejlepší nechat uzrát. 

Na konci 2021 jsme se opět propojili a zjistili, že problémy, které nám v minulosti bránily REkrabičku na Woltu spustit, už nejsou aktuální. Pustili jsme se tedy do práce a k velkému nadšení celého našeho týmu se podařil spustit pilotní provoz. 

Je to pro nás významný krok, neboť možnost využití REkrabiček v rozvozu byl požadován velkým množstvím partnerů a zákazníků a my jsme rádi, že jim tuto možnost konečně můžeme nabídnout,” říká za REkrabičku Ondřej Širočka.

A proč do spolupráce s námi Wolt šel?

“Již od začátku je filozofií Woltu podnikat zodpovědně a udržitelně s ohledem na okolí. Po kompenzaci uhlíkové stopy našich kurýrů je snížení množství obalového odpadu další podstatné téma, kterému je potřeba se věnovat. Díky spolupráci s REkrabičkou došlo k využívaní znovuvyužitelných obalů u našich partnerů i zákazníků, čímž se sníží také plýtvání. Projekt je teprve na startu, ale očekáváme, že zákazníci tuto možnost ocení a věříme, že právě jejich poptávka by mohla restaurace a podniky k udržitelnější cestě motivovat,” doplňuje za Wolt Jan Foret. 

Objednávka do REkrabičky v praxi

  1. Abyste zjistili, které podniky možnost objednání jídla do REkrabičky na  Woltu nabízí, stačí do vyhledávacího pole zadat “REkrabička”. 
  2. Potom si objednáte jídlo a zakliknete “REkrabička”. K ceně objednávky se vám za ni připočte vratná záloha 80 Kč.
  3. Kurýr vám přiveze jídlo, vy si na něm pochutnáte, a REkrabičku pak kdykoliv donesete k některému z našich partnerů, kteří vám vrátí 80 Kč.

Často se nás také ptáte, jestli by nebylo možné krabičky vracet přímo kurýrovi. Prozatím tato možnost není platná, ale až se podniků zapojí více, věříme, že i toto bude možné.

Zapojení gastro podniků

Jednotlivé podniky se pak mohou zapojit velmi snadno: 

Podnik už má na Woltu svůj profil

Požadavek pro nastavení možnosti REkrabičky stačí napsat na restaurants.czechia@wolt.com, nebo do chatu s Wolt podporou, kterou má podnik v iPadu, případně lze zavolat account managerovi. Ať už se zvolí jakákoliv cesta, možnost bude v menu podniku nastavena ještě ten den. 

Podnik chce s Woltem navázat spolupráci

Stačí napsat na výše uvedený e-mail nebo poslat svou žádost přes webové stránky.

Na REkrabičku se v rámci spolupráce nevztahuje žádná provize, takže položka bude AUTOMATICKY NASTAVENA S 0% PROVIZÍ. O spolupráci navíc vyjde i článek s odkazem na partnerské restaurace, které možnost REkrabičky nabízejí. Tyto podniky budou také promovány v rámci placených reklam na sociálních sítích a na webu.  

Takže pokud máte ve svém okolí oblíbené bistro, restauraci, kavárnu… které nabízí jídlo s sebou, budeme moc rádi, když jim o téhle možnosti řeknete. ❤️