REkrabička a REkelímek
Zpět na články

Otoč kelímek mění jméno a kabát. Přivítejte REkelímek!

Novinky
Ondřej Širočka

Jídlo a pití bez odpadu – kdykoliv a kdekoliv. To je vize  REkrabičky, kterou jsme zcela pohlceni a děláme vše pro to, aby se brzy naplnila. Vpřed nás neustále žene představa toho, že si lidé budou moci dát jídlo i pití bez zbytečných jednorázovek nejen v restauracích a kavárnách, ale také na festivalech, v supermarketech a všude tam, kde je to potřeba. Ekologie ale není jediným posláním REkrabičky – naše řešení také déle uchovává kvalitu jídla, poskytuje větší komfort a přináší nový rozměr gastronomického zážitku. 

I proto jsme už od začátku našeho působení věděli, že nezůstaneme jen u krabiček na jídlo a budeme chtít nabídnout řešení také pro nápoje. Dává to přece smysl – kdy naposledy jste si dali jídlo bez pití a nebo si po obědě odpustili dobrou kávu? Ne vždy je potřeba vymýšlet už vymyšlené a proto jsme se rozhodli vyrazit na námluvy s Otoč kelímkem. A povedlo se! V tomto roce projekt kompletně přešel pod naše křídla a náš tým dělá vše pro to, aby Otoč kelímku vehnal svěží vítr do plachet a společně s REkrabičkou nastavil stejný kurz.

Otoč kelímek -> REkelímek

Z toho důvodu jsme se rozhodli u obou projektů sjednotit portfolio i značku. Díky tomu se z Otoč kelímku stává REkelímek. Změna názvu ale není jedinou novinkou. Na základě zpětné vazby našich partnerských podniků a jejich zákazníků jsme se rozhodlipředstavit také úplně nové kelímky. Jsou ergonomičtější, praktičtější, hezčí, v atraktivních barvách a bude možné je zapůjčit rovnou i s víčkem! Řekněte sami, nevypadají skvěle?

Nový REkelímek
Nový REkelímek
Nový REkelímek

Nové REkelímky jsou ergonomičtější, praktičtější, hezčí, v atraktivních barvách a bude možné je zapůjčit rovnou i s víčkem.

Starým kelímkům ale ještě úplné sbohem nedáváme. Spousta jich je stále v oběhu a budeme rádi, když budou i dál sloužit  pod novou značkou. Jsou pořád v dobré kondici a byla by přece škoda je předčasně vyřadit. Pokud tedy máte původní kelímky stále k dispozici, používejte je prosím i dál. A až vám kelímky dojdou, v další objednávce vám přijdou už nové typy.

Jedna rodina, spousta výhod

Díky spojení dvou projektů vám můžeme nabídnout dvě služby pod jednou střechou a není tak třeba řešit další dodavatele. REkrabičky i REkelímky můžete objednat na jednom místě a přijdou vám hezky v jednom balíku. Pokud budete potřebovat pomoct, můžete se obrátit na členy našeho týmu, kteří vám vždy rádi poradí s kteroukoliv z našich služeb.

Celkem máme v tuto chvíli v nabídce pět typů obalů:

  • REkrabička velká – 1 250 ml
  • REkrabička velká, dvoukomorová – 1 100 ml
  • REkrabička malá – 500 ml
  • REkelímek malý – 200 ml
  • REkelímek velký – 300 ml

Ke sjednocení došlo také u obou partnerských sítí. Naše rodina tak má už neuvěřitelných 700 podniků! Na mapě partnerů se lze jednoduše podívat, ve kterých podnicích jsou dostupné REkrabičky, ve kterých REkelímky, nebo případně obojí.

Máme také připraveny speciální zvýhodněné podmínky pro podniky, které se rozhodnou maximalizovat své úsilí v předcházení odpadu, a zapojí se jak do sítě REkrabičky, tak do sítě REkelímku. Protože takové odhodlání se přece musí ocenit! Více informací najdete v našem ceníku.

Otázky a odpovědi

Každá změna s sebou může přinést i pár otazníků. Proto pro vás máme odpovědi na otázky, které by vás mohly napadnout. Pokud byste se chtěli zeptat ještě na něco dalšího, prosím napište nám nebo zavolejte.

Můžu i nadále používat původní kelímky a víčka?
Ano, je to dokonce i žádoucí. Snažíme se bránit vzniku zbytečného odpadu a vyhazovat původní kelímky by nebylo ekologické.

Můžu si původní kelímky vyměnit za nové?
Staré kelímky prosím používejte dál, standardně je nevyměňujeme. Při další objednávce vám automaticky pošleme nový typ.

Mění se nějak výše zálohy?
Ne, záloha zůstává 50 Kč. Rozdílem je, že záloha nyní zahrnuje také víčko, které je potřeba vždy půjčovat rovnou s kelímkem.

Je REkelímek vratný také bez víčka?
Zatím ne, stejně jako u REkrabiček je víčko součástí kelímku. Pokud by se však na vracení bez víčka ptali zákazníci často, dejte nám prosím vědět a určitě něco vymyslíme.
Otoč kelímek je i nadále zálohovaný 50 Kč bez víčka. Víčka k Otoč kelímku můžete zákazníkům prodávat zvlášť za cenu 35 Kč s DPH.

Můžu zákazníkovi vyměnit Otoč kelímek za REkelímek a naopak?
Ano, oba typy kelímků mají stejnou výši zálohy a jsou v našem systému zaměnitelné.

Dají se objednat nové propagační materiály?
Ano, nové materiály vám pošleme automaticky s další objednávkou kelímků. Pokud si je přejete nechat zaslat dříve, napište nám prosím na info@rekelimek.cz.

Musíme přijímat také REkrabičky, pokud používáme REkelímky a naopak?
Pokud používáte pouze REkelímky, nemusíte od zákazníků přijímat REkrabičky. To stejné platí i v opačném případě.

Můžu si při objednávce kelímků vybrat barvy?
Standardně se snažíme obejdnávky míchat z více barev, ale pokud máte speciální přání, uveďte nám to prosím do poznámky objednávky.