Kdysi se na festivalech řešily hlavně kapely. Dnes se stejně intenzivně řeší, co se bude jíst. Moderní letní festivaly jsou čím dál víc i gastronomickým dobrodružstvím plným výběrové kávy, veganských specialit, všemožných limonád nebo craftových piv. A k tomu často řeší i dopad na přírodu. Jaké gastro trendy dnes určují festivalový vibe?
Veggie nabídka, co nezklame
Zapomeňte na smažák v housce. Dnešní festivalová nabídka myslí i na vegany a vegetariány. Je široká a najdete tam všechno od pečené zeleniny přes asijské misky až po veganské burgery, které zachutnají i masožravci.
Káva jako rituál
Už to není dávno jen o pivu. Do hry vstupují výběrové pražírny a kávové trucky, kde dostanete nitro cold brew, espresso tonik nebo třeba ledové matcha latte. Vezměte si svůj oblíbený nápoj do REkelímku a dopřejte si svůj městský rituál i na festivalu.
Co pít, když nechcete klasiku
Craftová piva, přírodní vína, cidery, všelijaké koktejly, domácí kombuchy a limonády. I nabídka nápojů se zvedla na úplně jinou úroveň. Stylově, chutně a hlavně s možností uhasit žízeň tak, že budete v pohodě celý den.
Udržitelnost na prvním místě
Vratné kelímky jsou dneska už samozřejmost. A spolu s nimi i koše na tříděný odpad, kompostovatelné příbory, nebo stanice na doplnění vody do vlastní lahve. Tohle je směr, který myslí na budoucnost, aniž by kazil přítomnost.
Další vzpomínky do sbírky
Nejen selfíčka v kotli s kámošema. Spousta z nás si z festivalů odnáší i fotky fantastického jídla. Festivalové stolování přešlo od rychlého zahnání hladu k zážitku, který stojí za sdílení.
Co na to REkrabička
Jídlo nás baví. A o to víc, když se dělá udržitelně. Plánujete vlastní akci, menší festival nebo firemní party? REkrabičky i REkelímky jsou skvělou cestou, jak to udělat stylově, chutně a bez zbytečného odpadu. Mrkněte na náš web a domluvte si vratné udržitelné obaly klidně i na menší event.